Drobečková navigace:

Czechbus


 
 

Webová aplikace snižuje náklady dopravců


 

Česká společnost OPTIM services s.r.o. vyvíjí, provozuje a zajišťuje technickou podporu aplikace pro správu pneumatik nákladních vozidel a autobusů s názvem OptimTyre. Typickými uživateli moderní aplikace jsou dopravci, kteří se o pneumatiky starají sami nebo pneuservisy, které dopravcům poskytují kompletní pneuservisní služby.

OptimTyre upozorňuje uživatele na termíny pravidelných inspekci pneumatik, optimální termíny prořezu a termíny výměny ojetých pneumatik. Úkony prodlužující životnost pneumatik jsou tak prováděny včas. To prodlužuje kilometrový proběh až o 30 % a zvyšuje spolehlivost a bezpečnost. Kromě jiných klíčových parametrů počítá OptimTyre také náklady na km a umožňuje tak zjistit, které pneumatiky jsou pro daná vozidla a konkrétní typ provozu nejvhodnější.

Obsluha aplikací je velmi jednoduchá a přehledná. Mechanici pracují s tabletem, na kterém mají všechny potřebné informace. Hloubky dezénu a tlak vzduchu měří inspekční sondou, která je přes Bluetooth přenáší do tabletu odkud jsou okamžitě přeneseny do cloudu. Správce vozového parku tak vždy pracuje s aktuálními informacemi a má přehled o výkonu, nákladech a stavu všech pneumatik na vozidlech, ve skladech a protektorovnách. OptimTyre usnadňuje život také tím, že předpovídá spotřebu pneumatik v nadcházejícím období, např. pro zimní vyhlášku.

Od 26. do 28.11.2019 najdete společnost OPTIM services s.r.o. na veletrhu CZECHBUS ve stánku společnosti AD TECHNIK, s.r.o..



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje