Drobečková navigace:

Czechbus


 
 

V Praze a na Kladně proběhl unikátní srovnávací test autobusů „Bus Euro Test 2024“


 

Redakce magazínu TRANSPORT a LOGISTIKA uspořádala v Praze a na Kladně výjimečnou událost „Bus Euro Test 2024“, během které 25 odborných porotců z celé Evropy vybíralo tři dny vítěze prestižní ankety Bus of the Year 2025. Soutěžilo pět městských autobusů: Ebusco 3.0 18 m, Mercedes-Benz eCitaro Fuel Cell, MAN Lion´s City E LE, Solaris Urbino Hydrogen 18 a VDL Citea LE.

Testování probíhalo ve dvou fázích během tří dnů. První část testu se konala v úterý na letišti v Panenském Týnci, kde proběhly testy akcelerace a brzdné zkoušky. Ve dnech následujících, ve středu a ve čtvrtek, byly autobusy podrobeny zkouškám v běžném provozu na ulicích Kladna a okolí.

Celkem se akce zúčastnilo 50 lidí, včetně zástupců výrobců testovaných autobusů. Pořadatelem této unikátní akce byla redakce magazínu TRANSPORT a LOGISTIKA. Šéfredaktorem magazínu a zároveň jediným českým porotcem byl Ing. Michal Štengl.

Akci podpořila i společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva, která poskytla zázemí svého depa na Kladně, a skupina Orlen UNIPETROL, která zajistila tankování vodíku pro dva autobusy na své plnicí stanici v Praze na Barrandově.

Vítěz ankety Bus of the Year 2025 bude slavnostně vyhlášen 16. září na mezinárodním veletrhu IAA v Hannoveru, kde se očekává velká pozornost odborné veřejnosti i médií.

Pro další informace kontaktujte:

Ing. Michal Štengl

Šéfredaktor magazínu TRANSPORT a LOGISTIKA

Email: michal.stengl@transport-logistika.cz

Tel: +420 604 986 482



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje