Drobečková navigace:

Czechbus


 
 

Test elektrobusu v Ústí nad Labem ukázal, že je provozně nejlevnější


 

Dopravní podnik města Ústí nad Labem ukončil test čistě elektrického nízkopodlažního autobusu Scania Citywide LF. Dopravce autobus nasadil na celé řadě linek, aby si mohl vyzkoušet nejrůznější provozní podmínky.

Navzdory kopcovitému terénu Ústí nad Labem a zimním podmínkám autobus prokázal, že se svými osmi bateriemi o celkové kapacitě 264 kWh je na jedno nabití schopen ujet 200 kilometrů a plně postačuje potřebám dopravního podniku. Hostující vozidlo na linkách DPmÚL si navíc oblíbili i samotní cestující.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem autobus převzal k testu 16. ledna 2023. Počítal s nasazením na různých linkách s tím, že plně elektrická Scania Citywide LF v průměru najede každý den 138 km.

Scania dodala k testování i mobilní nabíjecí stanici Kempower T-Series se systémem vzdáleného přístupu, který umožňuje na dálku řídit dobíjení. Vůz byl nasazen v období od 18. ledna do 14. března 2023 na všechny autobusové linky MHD a najel celkem 5569 km.

„Poznatky řidičů, kteří byli zapojeni do testování elektrobusu jsou velmi pozitivní. Kladně hodnotili celkovou koncepci autobusu s ohledem na moderní konstrukci a výbavu. Celkový dojem z řízení autobusu je podle nich srovnatelný s jízdou v osobním automobilu, nabíjení je snadné a řidiči, kteří vůz testovali, si tento typ autobusu dokáží představit ve flotile DPmÚL a.s.,“ říká Roman Pospíšil, náměstek výkonné ředitelky pro dopravu.

Více ZDE



 
 
 
 
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje